Bármikor kombinált EGR- és motortisztítást vesz igénybe tőlünk, mellé INGYENES DPF vizsgálat adunk ajándékba!

Az EGR szelepen kívül a részecskeszűrőre sem árt odafigyelni, mivel legalább annyi vesződséget tud okozni.

A dízel részecskeszűrő két lépésben működik. Elsősorban a finom részecskéket szűri és összegyűjti. Ezek összetapadnak, vastag réteget képezve a szűrő körül, amely végül eltömítheti azt. Másodsorban a regenerációs lépés elégeti a finom részecskékből álló réteget, hogy elpusztítsa azokat. Ezért a DPF ismét képes lesz összegyűjteni a finom részecskéket és újrahasznosítási ciklusokat indítani. A regenerációhoz azonban a járműnek melegnek kell tennie ahhoz, hogy a részecskeszűrőn belül elérje a közel 600°C-ot. Ezen hőmérséklet nélkül a regenerációs ciklusok nem tudnak működésbe lépni, és elkerülhetetlen az eltömődés.

Hogyan tisztítsuk meg a DPF-et vezetés közben?

A dízel részecskeszűrő megfelelő tisztításához vezetés közben folyamatosan magas fordulatszámon kell pörgetni a motort. Az autópálya ideális terepet jelent ehhez a gyakorlathoz, de néha az egyszerű utak is megteszik. Tartsa a motor fordulatszámát legalább 2500 ford./perc értéken. Valójában a motor fűtési szintje közvetetten összefügg a részecskeszűrő fűtésével is. Ha autója automata sebességváltóval rendelkezik, a sebességváltó finom mozgatásával váltson kézi üzemmódban. Nincs szükség sebességkorlátozó használatára, nincs látszólagos hozzáadott érték. Járjon így legalább 30 percig. Ez elindítja a regenerációs ciklust, és a részecskeszűrő megtisztul. Ezt a műveletet rendszeresen, ideális esetben kéthetente meg kell ismételni. Legyen szó BMW vagy akár Ford részcskeszűrőről, a működés pontosan ugyanaz.

Vegye figyelembe a következőket

Azárt, hogy a dízel részecskeszűrő a lehető leghosszabb ideig működjön, rendszeresen végre kell hajtani ezeket a regenerációs ciklusokat. Ez a módszer azonban nem hoz csodát. Ha a DPF helyrehozhatatlanul eltömődik, ki kell tisztítani-, vagy cserélni. Ha kétségei vannak, forduljon szakértő csapatunkhoz. Képesek lesznek megvizsgálni, hogy ez a szennyezésgátló berendezés sérült-e vagy sem. Ezenkívül a regenerációs ciklus elindítása a műszaki vizsgálat előtt továbbra is hatékony módja annak, hogy jó eredményeket biztosítsunk a szennyezésmentességi teszt előtt. Amennyiben a regeneráció nem segít, a TerraClean Kft. szakemberei vállalják a részecskeszűrő tisztítás azonnali elvégzését.